ΑΥΤΟΜΑΤΟ ON/OFF ΟΤΑΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ

22 Ιαν 2010

Ο Λάκης Λαζόπουλος για το Ε.Σ.Ρ. - Ολόκληρη η δήλωσή του


Αυτό το ακατανόητο όργανο, αυτή η ένωση ανθρώπων άλλης εποχής, που ακούει στο όνομα Ε.Σ.Ρ., επέβαλε πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, για κάποιες ατάκες του κ. Λάκη Λαζόπουλου, από την πολιτικο-σατιρική του εκπομπή "Αλ Τσαντίρι Νιουζ". Το ύψος του προστίμου, είκοσι χιλιάδες ευρώ, είναι ασφαλώς αμελητέο για την οικονομική επιφάνεια του σταθμού, αλλά ακόμη και ένα μόνο ευρώ να ήταν, δεν θα έπαυε να αποτελεί κόλαφο για τον πολιτισμό μας και απόδειξη ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στον Μεσαίωνα της ανθρώπινης διάνοιας και επίσης ότι πολύ λίγο έχουμε ξεφύγει (αν έχουμε ξεφύγει) από τη ζωώδη μας καταγωγή. Ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, εμφανώς πικραμένος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αφού το Ε.Σ.Ρ. ανακάλυψε ότι εγώ και το “Αλ Τσαντίρι” υποβαθμίζουμε την ποιότητα της ελληνικής τηλεόρασης, συγχαρητήρια! Ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης. Οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι σκοπιμότητες άλλων καναλιών και το σχέδιο για να σιωπήσει το “Τσαντίρι”, σε μένα είναι γνωστές, αλλά δεν είναι δύσκολο να τις φανταστεί κανείς. Το “Τσαντίρι” δέχεται αυτή την υποβάθμιση εκ μέρους των διορισμένων του Ε.Σ.Ρ. ως ένα παράσημο για την πορεία του. Τους ευχαριστώ πολύ. Κι αν δεν τους κάνει κόπο, θα ήθελα να μού υποδείξουν ποια εκπομπή της τηλεόρασης μπορώ να παρακολουθώ, ώστε να μπορώ και εγώ να αναβαθμίσω την ποιότητα μου και να μην ενοχλώ το σύστημα, φύλακες του οποίου είναι».

Εμείς θα προσθέσουμε πως, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Ε.Σ.Ρ., στην επίμαχη εκπομπή του κ. Λάκη Λαζόπουλου, "παραβιάστηκαν οι κανόνες περί χρήσης γλώσσας και υποβαθμίστηκε η ποιότητα". Ε, ρε μαλαγάνες που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Ε, ρε υπέρμαχοι της ποιότητας, που μάς προκύψανε! Ώστε αυτοί θα μάς προσφέρουν την ποιότητα, ε; Αυτοί θα μάς την επιλέξουν να είναι του γούστου τους; Ε, ρε πόσο γέλιο θα πέφτει ολόγυρα και πλησίον! Θα μάς μάθουν να ποιοτητεύουμε, ε; Πω, πω, είπα "ποιοτητεύουμε" και κάνω κακή χρήση της γλώσσααας! Θα με γεμίσουνε τώρα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.