ΑΥΤΟΜΑΤΟ ON/OFF ΟΤΑΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ

2 Δεκ 2009

Ο κόσμος αφυπνίζεται...

...και στην Ελλάδα βρέχει.

Στην Ελλάδα που βρέχει σήμερα από το πρωί, οι ιερείς τελικά ενέδωσαν. Και θα καταβάλουν τον αυξημένο φόρο που ζητά η Κυβέρνηση. Πρόκειται για το τρία τοις εκατό επί της αντικειμενικής αξίας της τεράστιας ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας. Τούτο πρακτικά σημαίνει πως, ενώ με τον προηγούμενο φορολογικό συντελεστή θα πλήρωναν γύρω στα επτακόσια εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Κράτους, τώρα θα πληρώσουν δύο δισεκατομμύρια. Σημαντικό ποσό, το οποίο θα ανακουφίσει σίγουρα πολλές ευπαθείς οικονομικά κατηγορίες συνανθρώπων μας. Χαιρόμαστε για την απόφαση της Ιεραρχίας και τους συγχαίρουμε θερμά, έστω κι αν γι’ αυτούς ήταν μονόδρομος.

Στην Ελβετία, ο κόσμος κατέβηκε σε δημοψήφισμα για ένα θέμα αρχιτεκτονικής αισθητικής. Για το αν θα πρέπει να επιτρέπεται η ανέγερση πανύψηλων μουσουλμανικών μιναρέδων στα τζαμιά. Ως γνωστό, στη χώρα αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζουν περίπου τετρακόσιες χιλιάδες μουσουλμάνοι και, φυσικά, έχουν το αναντίρρητο δικαίωμα του θρησκεύειν. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπήρξε αρνητικό γι’ αυτούς και πλέον απαγορεύεται η ανέγερση νέων μιναρέδων στην ελβετική επικράτεια. Σημειώνουμε πως, εάν το σκεπτικό της απαγόρευσης αφορά μόνο στην αισθητική, μας βρίσκει σύμφωνους. Αν όμως πρόκειται για προϊόν χριστιανικού φανατισμού, τότε διαφωνούμε απόλυτα. Υποστηρίζουμε την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης κάθε ανθρώπου, όπως απαιτούμε να υποστηρίζει κι αυτός την άθρησκη δική μας θέση και στάση ζωής.

Στην Ολλανδία, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια παρόμοια διαδικασία για απαγόρευση των εκεί μιναρέδων. Προηγήθηκε – από τριετίας – η δια νόμου κατάργηση της μπούρκας στους δημόσιους χώρους, μέτρο που εφαρμόστηκε κατόπιν στη Γαλλία (η μαντήλα) και μάλιστα με πρωτοβουλία του Προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Στην Ιταλία, χώρα καθολική στην πλειοψηφία της, αποκαθηλώνονται τα θρησκευτικά σύμβολα από τα σχολεία, τα δικαστήρια, τους κοινωφελείς οργανισμούς, σε εφαρμογή σχετικής δικαστικής απόφασης. Στην Ελλάδα εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις, ένθεν και κείθεν των παραπάνω τάσεων. Σημάδι πως ο κόσμος αφυπνίζεται.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μπήκαμε στο Δεκέμβριο, μήνα της φαντασμαγορικής γιορτής των Χριστουγέννων. Εμείς θα το γιορτάσουμε, επειδή μάς αρέσει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο παραμύθι. Για σκέψου, «ο χριστιανός θεός πήρε μορφή ανθρώπου· γεννήθηκε στη γη από παρθένα μάνα και πνεύμα άγιο· κι όταν μεγάλωσε αποσύρθηκε στην έρημο για ν’ ασκητέψει. Επέστρεψε μετά και κήρυξε αγάπη, όμως εμείς τον σταυρώσαμε». Θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στο ιστολόγιό μας εδώ, με τον αληθινό τους χαρακτήρα – αυτόν του παραμυθιού. Και θα καταδείχνουμε πάντα, με αλήθεια και συνέπεια στις πεποιθήσεις μας, πού βρίσκεται το (ωραίο) ψέμα και πού η (πικρή) αλήθεια.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, γιατί ο άθρησκος να μη γιορτάζει; Γιατί να μη συμμετέχει στη γενική χαρά; Όπως οι χριστιανοί καπηλεύτηκαν (παραποιώντας στις πλείστες των περιπτώσεων την Ιστορία) γιορτές πανάρχαιες και δη ελληνικές, σαν τις Απόκριες φέρ' ειπείν, έτσι κι εμείς θα καπαρώσουμε τα Χριστούγεννά τους. Θα τα χαρούμε είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι. Μείνετε δίπλα μας, θα έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, τις μέρες που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.