ΑΥΤΟΜΑΤΟ ON/OFF ΟΤΑΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ

7 Οκτ 2009

Οικογενειακός γυμνισμός

Είναι υγιής ή όχι;

Είναι γνωστό πως, ο γυμνισμός θεωρείται από πολλούς ως ένας μοντέρνος, σύγχρονος – όσο και προϊστορικός ακόμα – τρόπος (και στάση) ζωής. Με το σύνθημα «επιστροφή στη φύση», αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πείθουν έναν όλο και πιο ευήκοο περίγυρό τους, ότι, το να κάνεις γυμνισμό μαζί με την οικογένειά σου σε κάποια παραλία, είναι υγιές, οικολογικό και, μάλιστα, επιβεβλημένο.

Παίρνουν λοιπόν, συν γυναιξί και τέκνοις, το κολατσιό τους – μερικές φορές τα παιδιά τοποθετούν ξεχωριστά το μερίδιό τους στα παιδικά καλαθάκια – γεμίζοντας ως πάνω ένα μπολ και δένοντάς το με την πετσέτα πισθάγκωνα: Τι ξεροτηγανισμένα κεφτεδάκια, τι ντομάτες με το κοτσάνι τους κι αγγουράκια ξεσποριασμένα, ψωμί χωριάτικο και, τελευταία μα όχι έσχατα, άφθονα κουτιά μπύρες! Παρκάρουν, μετά, το σαραβαλάκι τους, το πανάκριβο τζιπάκι τους, το σπορ καμπριολέ τους, στις κακοτράχαλες πλαγιές και στα γκρεμνά και ξεχύνονται με μαγιό, σαντάλια, βατραχοπέδιλα, προς κάθε επίγειο παράρτημα της δικής τους Εδέμ.

Εκεί, δίπλα στ’ αλαφρό κυματάκι, αρχίζουν να ξεντύνονται εντελώς· όπως άλλωστε είναι κι οι άλλοι, κατά μήκος στην ακτή, τσίτσιδοι κι από σοβαροί έως κεφάτοι. Και καμώνονται, όταν γδυθούν, πως δεν αισθάνονται τη γύμνια τους – ω, τι ψέμα κι αυτό! Βουτούν, τσαλαβουτούν στα διάφανα νερά, χαίρονται την αρμύρα στο εντελώς απροστάτευτο κορμί τους, τα παιδιά παίζουν με τους κουβάδες και τα φτυαράκια τους, συναντούν κι άλλα παιδιά, το ίδιο σοκαρισμένα, που όμως επίσης δεν το φανερώνουν.

Τους επιδειξίες, τους κάθε λογής εκτρεπόμενους συνανθρώπους μας, συχνά τους συναντάς κι αυτούς σ’ ακτίνα δράσης. Όμως, πώς να τους ξεδιακρίνεις με την πρώτη ματιά, έτσι που φαντάζουν, ανάμεσα στον κόσμο, απαράλλαχτοι με τους υπόλοιπους. Διατυπώθηκε η ερώτηση, σε γαλλικό ντοκιμαντέρ παραγωγής 2005, του Ζαν Πολ Εζανμπάρντ: «Τι είναι αυτό που σας αρέσει ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε γυμνός, ξαπλωμένος στον ήλιο»; Κι η απάντηση: «Με ελκύει ότι υπάρχει ένας διάχυτος ερωτισμός στην ατμόσφαιρα. Δεν νιώθω ποτέ απόλυτα καθησυχασμένος, μα βιώνω μια διαρκή ημιτελή και γλυκιά κατάσταση στα μέλη του σώματός μου».

Υπάρχουν απαρέγκλιτοι κώδικες κι απαράβατοι κανόνες στις πλαζ γυμνιστών: Δεν μπορείς να ερεθιστείς φανερά και σε κοινή θέα. Θα φας «κράξιμο». Επιπροσθέτως, είναι πολύ δύσκολο, αν είσαι άντρας, να απευθυνθείς σε γυναίκα που συνοδεύεται. Το «τακτ» επιβάλλει να μιλήσεις στον άντρα της πρώτα. Δεν επιτρέπεται να ξεμοναχιάσεις άτομο του αντίθετου φύλου και να επιδοθείς μαζί του σε συνεύρεση ερωτική. Αν άλλοι λουόμενοι σας δουν, τότε θα προκύψουν απρόβλεπτες καταστάσεις, με κίνδυνο ακόμα και της σωματικής σου ακεραιότητας. Αν βιάσεις γυναίκα, θα σού κόψουν το μόριο επιτόπου.

Μεγάλο πρόβλημα στον οικογενειακό γυμνισμό, αποδεικνύονται τα ανήλικα παιδιά. Οι σχέσεις γονέων και παιδιών αναθεωρούνται από μεριάς των παιδιών, κατά τρόπο καταλυτικό. Τίποτα, βέβαια, στην αρχή δεν φαίνεται να αλλάζει. Κι όμως αλλάζει. Οι ευαίσθητες ψυχές αυτών των πλασμάτων χαράζονται ανεξίτηλα και δια βίου. Διότι αφενός μεν, σε κάθε εκτροπή, κρυφή απ’ τους μεγάλους, τα παιδιά είναι δυνατόν να καταστούν ακούσιοι μάρτυρες και αφετέρου, επειδή από μόνα τους τα παιδιά δεν έχουν την ψυχική δύναμη της αντίστασης. Τώρα ανιχνεύουν την ψυχοσύνθεσή τους, τώρα ανακαλύπτουν τις ορμές τους, τώρα διαπλάθουν την αυριανή ερωτική τους συμπεριφορά. Σε άλλο ντοκιμαντέρ, αμερικανικό, είδαμε παιδί να εξομολογείται: «Ξεμάκρυνα απ’ τους γονείς μου, και παρακάτω είδα τυχαία δυο άντρες να αυτοϊκανοποιούνται. Παρακολουθούσαν από μακριά μια κυρία που πλησίαζε και δεν τούς είχε δει»…

Αυτά τα παιδιά, πέσανε βέβαια σ’ ένα τυχαίο περιστατικό. Ωστόσο, σύμφωνα με αθέατες διεργασίες, οι οποίες συντελούνται συνεχώς μέσα τους, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη φορά θα επιδιώξουν να πέσουν ξανά σε κάτι παρόμοιο. Είναι το άγνωστο που εξάπτει, το απαγορευμένο που προκαλεί, το ξύπνημα του νεανικού πάθους που αψηφά. Είναι παιδιά και δεν έχουν άμυνες. Τελεία και παύλα…

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες.

God Fairy Tales!

myspace layouts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.