ΑΥΤΟΜΑΤΟ ON/OFF ΟΤΑΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ

19 Ιουλ 2009

Ανάθεμα τρις

Η επικράτηση του Χριστιανισμού στον Ελλαδικό χώρο

(Από το βιβλίο του Μάρκου Κ. Κουλούρη, "Γυμνές Αλήθειες - Ελεύθερες σκέψεις").

«Δεν νομίζω», πρόσθεσε ο Δάσκαλος, «ότι στο εκκλησίασμα αυτό και σε πάρα πολλά άλλα, για να μην πω σε κανένα εκκλησίασμα, υπάρχουν πολλοί πιστοί, που αντιλαμβάνονται τη σημασία της Κυριακής της ορθοδοξίας. Ούτε και πολλοί ιερωμένοι και ψάλτες, ξέρουν τι διαβάζουν». Ο κύριος Στάθης, άνοιξε την καινή διαθήκη και άλλα ιερά φυλλάδια, που είχε στην ντουλάπα του, ο παπάς πατέρας του και διάβασε: “…τοις τα ελληνικά δεξιούσι μαθήματα… και διδάσκειν ανενδοιάστως, ανάθεμα τρις… και τας πλατωνικάς ιδέας, ως αληθείς δεχομένοις… ανάθεμα τρις. Τοις δεχομένοις και παραδίδουσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα… ανάθεμα τρις. Τοις ευσεβείν μεν, απαγγελουμένοις των ελλήνων δυσσεβή δόγματα… αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν, ανάθεμα τρις. Τοις λέγουσιν ότι, οι των ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών… ανάθεμα τρεις. Την των ελλήνων πλάνην απεμειώσατε από της γης, απλανείς σωτήρες γενόμενοι των πιστών, αληθώς όθεν μακαρίζεσθε”.

»Όπως καταλαβαίνετε, ο χριστιανισμός και μετά η ορθοδοξία, βρήκαν μεγάλη αντίσταση και πολλά εμπόδια στην προσπάθεια τους να διαδοθούν και να ορθοποδήσουν, κυρίως στους ελληνικούς χώρους. Ο ελληνισμός, με τις φιλοσοφικές του γνώσεις, δεν μπορούσε να παραδεχτεί τις αναπόδειχτες και αφύσικες θεωρίες του χριστιανισμού και αντιδρούσε χλευαστικά στα μεταφυσικά χοντροκομμένα διδάγματά του. Έτσι, ο χριστιανισμός ήταν αναγκασμένος να μεταχειριστεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα, δήθεν εμπνεόμενα από τη φώτιση του αγίου πνεύματος, δια να ταπεινώσει, να εξουδετερώσει και να εξοστρακίσει από το δρόμο του, το μεγάλο αυτό εμπόδιο του ελληνισμού. Υπάρχουν, βέβαια, και πολλές άλλες περικοπές, αναφορές και βαρύγδουπες ρήσεις, που σκάρωσαν με το έτσι θέλω, οι θεωρητικοί του χριστιανισμού, για τις οποίες θα μιλήσουμε εν ευθέτω χρόνο».

Έτσι ο κύριος Στάθης, περιορίστηκε ν’ αναλύσει τις εχθρικές σχέσεις του χριστιανισμού, κατά του ελληνισμού και με απλά και σοφά λόγια, έδωσε σ’ όλους να καταλάβουν, ότι ο ελληνισμός υπέστη βαρύ πλήγμα, από το αδυσώπητο μίσος και τα άτιμα χτυπήματα του χριστιανισμού. Σ’ αυτό το μίσος και την εχθρότητα, οφείλεται η συρρίκνωση του ελληνισμού, με τις τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα και τον ελλαδικό πληθυσμό.


myspace layouts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.